FAQ

Åbn alle | Luk alle
1. Hvad er fordelene ved at være selvtestende?

At være selvtestende vil betyde en række ting for dig:

  • Gør det muligt for dig at være mere involveret i din behandling, giver dig tillid og sikkerhed til at have kontrol med din behandling med blodfortyndende medicin.
  • Gør det muligt for dig at teste oftere, hvilket kan gøre dig i stand til at være længere tid inden for dit terapeutiske område og dermed muligvis reducere risikoen for komplikationer som f.eks. blodpropper eller blødninger.
  • Gør det meget lettere at tilpasse din behandling, så den er helt rigtig for dig.
  • Omfatter ingen omfattende blodprøvetagning: Der skal kun bruges en dråbe blod fra fingerspidsen.
  • Giver dig frihed til at nyde et mere uafhængigt liv - hjemme, på arbejde; hvor som helst!
2. Hvor tit skal jeg teste?

Selvtest er en effektiv løsning, der gør dig i stand til at måle hyppigere. Medicinske undersøgelser har vist, at man ved at måle hyppigt, f.eks. hver uge, kan holde sit INR-niveau inden for det terapeutiske område. Spørg din læge eller sygeplejerske, hvis du ønsker yderligere råd og oplysninger omkring dette. Din læge eller sygeplejerske vil vejlede dig om intervallet mellem målingerne.

3. Hvad er INR (International Normaliseret Ratio)?

Verdenssundhedsorganisation WHO anbefaler, at man anvender INR til måling og rapportering af resultater af, hvor hurtigt blodet størkner.

4. Hvad betyder en INR-værdi på 1 eller 2?

En person, som ikke tager blodfortyndende medicin har typisk en INR-værdi på 1. En målt INR-værdi på 2 betyder, at blodet er dobbelt så lang tid om at størkne. En INR på 3 betyder altså, at blodet er  3 gange så lang tid om at størkne.

5. Hvad betyder det terapeutiske område?

Din læge vil oplyse dig om dit terapeutiske område på baggrund af den tilstand, som du får blodfortyndende medicin for. Inden for dette område vil du have en mål-INR.