Kost

CoaguChek_outside_activity_story_LR33Orale antikoagulerende midler skaber en mangel på reduceret vitamin K og hæmmer derved blodets evne til at størkne. Mange mennesker, der får orale antikoagulerende midler som f.eks. warfarin, spekulerer på, om de skal reducere den mængde vitamin K, de indtager i deres mad, og som kan reducere effekten af deres warfarin.

Der er intet bevis for, at det er en fordel at spise færre grøntsager.

Patienter, der tager orale antikoagulerende midler, advares mod at foretage drastiske ændringer i deres kost, f.eks. fra at spise få grøntsager til en ren vegetarisk eller vegansk kost med masser af grøntsager. Hvis du ønsker at foretage en sådan ændring, skal din INR tjekkes hyppigere i den periode, hvor diæten ændres.

Husk, at grøntsager (alle slags) og frugt skal være en del af din kost, ligesom hos alle andre, som ikke tager antikoagulerende midler. Alsidig og hyppig indtagelse af grøntsager kombineret med den rigtige dosis af antikoagulerende middel er den rigtige måde at få en god INR-balance med sund kost. En sund og alsidig kost kombineret med en antikoagulationsbehandling, der er justeret til dine personlige behov, er af afgørende betydning. At måle sig regelmæssigt kan være afgørende for din læge eller dit sundhedspersonale, for at de kan foretage de korrekte justeringer.

Det, der har en afgjort uhensigtsmæssig indflydelse på din INR-værdi, er uregelmæssig indtagelse af grøntsager, dvs. at spise en masse grøntsager den ene dag og ingen den næste.